Danas je u prostorijama HKK Široki održana konferencija za medije povodom utakmice 1. kola Lige 6 za prvaka BiH koja se igra u četvrtak u 17 sati na Pecari između HKK Široki i KK Spars Sarajevo.

Izravan prijenos utakmice je naRadiotelevizija Herceg-Bosne. Klub će u prodaju pustiti 10% kapaciteta dvorane, odnosno 350 ulaznica koje će se moći kupiti na blagajni prije početka utakmice. Mjesta u dvorani će biti označena, a svaki gledatelj bi trebao nositi zaštitnu maskicu. Ulaz 5 KM za odrasle, dok je za djecu ulaz besplatan.

Trener Damir Vujanović:

“O kvaliteti Sparsa ne treba trošiti puno riječi, samim ulaskom u finale ABA 2 lige i mogućnosti plasmana u ABA 1 ligu su potvrdili da imaju kvalitetu. Ekipa im je tako složena da napadaju ABA 1 ligu. Očekuje nas težak i zahtjevan susret. Dobro poznajemo našega protivnika sa kojima smo ove sezone igrali četiri puta. Skoro svaka utakmica je odlučivala u jednu-dvije lopte. Sigurno nas očekuje teška i neizvjesna utakmica, pravi derbi. Nadam se da ćemo doći do pobjede i održati niz nepobjedivosti na svom terenu koju smo imali u Prvenstvu BiH”.

Igrač Mateo Čolak:

“Očekujem jednu dobru utakmicu u kojoj će naša energija biti jako bitna i način na koji ćemo ući u utakmicu. Imat ćemo svoje šanse sigurno i mislim da će na utakmici odlučiti fokus. Pozvao bih navijače da nas dođu podržati”.

Igrač Mate Mandić:

“Imali smo tjedan dana da se pripremimo i odmorimo. Došao nam je i Patrick Rembert s kojim smo dobili iskustvo. Sutra sve ovisi o nama. Nije bitno tko je na drugoj strani, treba samo vjerovati u pobjedu i držati se onoga čega se dogovorimo”