HKK Široki je u derbiju 13. kola ABA 2 lige na Pecari pobijedio KK Rogašku rezultatom 91:82.

U prvoj međusobnoj utakmici odigranoj u Sloveniji slavio je Široki sa 79:74, a ova utakmica je bila bitna jer se radi o klubovima koji se bore za doigravanje.

Široki je bolje ušao u utakmicu, imao je više raspoloženih igrača, ali Rogaška zahvaljujući raspoloženom Tonyju Washingtonu nije dopuštala stvaranje veće razlike.

Ipak, u drugom dijelu prve četvrtine domaćin počinje igrati svoju prepoznatljivu igru s dobrom obranom, tranzicijom i šutom za tri i igrači Hrvoja Vlašića brzo prave veću razliku i rezultat je nakon prvih deset minuta glasio 26:15.

Gosti se u utakmicu vraćaju preko Dejana Čigoje koji s tri vezane trice svoju ekipu dovodi na samo dva poena zaostatka. To je uvuklo i malo nervoze u redove Širokog koji je počeo raditi sve više grešaka u napadu.

Domaćin na poluvrijeme ipak odlazi s devet poena razlike, točnije 47:38, zahvaljujući posljednjoj minuti druge četvrtine u kojoj su na čelu s raspoloženim Dariom Drežnjakom napravili seriju od 7:0.

Rogaška je početkom drugog poluvremena nametnula usporen ritam koji više odgovara njoj nego Širokom koji je u prve četiri minute postigao samo dva poena, dok su gosti ubacili 12 i prešli u vodstvo.

Hrvoje Vlašić je pozvao minutu odmora da prodrma svoje igrače, a oni su nakon toga odgovorili serijom 11:0 i vratili ugodnu prednost na svoju stranu. U posljednjih deset minuta domaćin je ušao s rezultatom 67:57.

U posljednjoj četvrtini Široki napokon probija brojku od 11 poena prednosti koju je imao u više navrata tijekom utakmice i sedam minuta do kraja dolazi do 15 poena prednosti.

Rogaška je minutu do kraja stigla na samo četiri poena zaostatka, ali Ivan Karačić tricom ne dopušta potpuni povratak i rješava pitanje pobjednika. S konačnih 91:82 Široki dolazi do vrijedne pobjede protiv izravnog konkurenta za doigravanje.

Najbolji u redovima domaćina bili su Mateo Drežnjak s 19, Dario Drežnjak s 18 i Jure Zubac sa 17 poena, dok je goste predvodio Tadej Ferme s 15 poena.