U 6. kolu ABA lige 2 HKK Široki izgubio je od OKK Sloboda u Tuzli rezultatom 88:86 nakon produžetka

Odličnu i vrlo neizvjesnu utakmicu odigrale su ove dvije momčadi, a treba naglasiti kako trener Širokobriježana Hrvoje Vlašić u ovom susretu nije mogao računati na Matea Drežnjaka koji je zaradio ozljedu protiv Igokee.

U redovima Širokog sjajni su bili Josip Batinić koji je postigao 26 poena i Filip Kraljević koji je odigrao fantastično u trećoj četvrtini i ukupno ubacio 24 poena.

Široki je na početku utakmice vodio Batinić koji je zabio sedam prvih poena za svoju momčad. Gosti su uhvatili ritam utakmice i do sredine prve četvrtine došli do vodstva od 9:16. Sloboda je zatim smanjila zaostatak i došla i do minus dva, a prva četvrtina pripala je Širokobriježanima rezultatom 17:21.

Sloboda je u nastavku nekoliko puta dolazila do izjednačenja, ali domaćini nisu uspjeli prijeći u vodstvo. Široki je s raspoloženim Batinićem i Filipovićem održavao prednost. Domaćini su tricom Grubora u posljednjim sekundama prvog poluvremena smanjili zaostatak na minus 2 i na odmor se otišlo rezultatom 38:40.

U drugo poluvrijeme opet gosti ulaze bolje, a istaknuo se Filip Kraljević svojoj fenomenalnom serijom i treća četvrtina završila je rezultatom 60:68.

Domaćini su ušli jako u posljednji period igre i nije im puno trebalo da se vrate i prednost prebace na svoju stranu, ali u posljednjoj minuti susreta Široki se uspijeva vratiti i doći do vodstva 78:79. Posljednja četvrtina završila je rezultatom 79:79, tako da se otišlo u produžetak u kojem je do pobjede došla ekipa Slobode.