Danas je održana konfernecija za medije povodom 19. tradicionalnog memorijalnog turnira koji se igra u spomen na osnivače, igrače i djelatnike kluba, Stanka Jelčića Ćanku, Vinka Soptu Kiku, Vitomira Buntića i Jozu Soptu.

Memorijalni turnir pod nazivom “Široki 2019” će se održati 13 i 14.rujna 2019. (petak i subota) u GSD Pecara u Širokom Brijegu na kojemu će osim domaćina sudjelovati KK Split, KK Sutjeska (Nikšić) i OKK Spars, inače sudionici Druge ABA lige.

Na konferenciju su govorili predsjednik kluba Igor Jelčić, trener Krunoslav Krajnović, te igrači Jure Zubac i Filip Kraljević.

Igor Jelčić:
“Ovaj naš tradicionalni turnir ujedno je i uvod u sezonu svake godine, pa tako i ove. Ove godine smo napravili jako dobar turnir, dolaze klubovi iz ABA 2 lige: Split, Sutjeska i Sparsi. Nadamo se jednom dobrom turniru, dobroj posjeti i dobroj prezentaciji našega kluba. Od 15 igrača 14 je iz Širokog i užeg regiona. Mislim da je to jedan fenomen i da to u cijeloj regiji nema nijedan klub. Mi smo se davno opredijelili za takav način rada i sada beremo te plodove. Nadamo se na tragu te prošle sezone da će i ove to ići u smjeru. Što se tiče ABA 2 lige cilj nam je da tu nismo promatrači, da smo dio toga, i gdje god idemo da probamo odigrati dobru utakmicu i ostvariti što bolji rezultat. Za plasman ćemo vidjeti, a nadam se da će to biti prema gornjem dijelu. Što se tiče Prvenstva BiH tu je cilj jasan, osigurati ABA 2 ligu i da nastavimo taj jedan kontinuitet. Mi se u upravi kluba nadamo da je to moguće, a na treneru je i igračima da to potvrde. Ovom prilikom se zahvaljujem sponzorima turnira Gradu Širokom Brijegu i Vladi ŽZH.”.

Krunoslav Krajnović:
“Prvi dojmovi su pozitivni, kada sjedite u dvorani s ovoliko trofeja ne može drugačije ni biti. Široki je poznat u regiji kao klub koji ima veliko ime, rezultati govore sami za sebe i s onom titulom od prošle sezone je potvrdio da je najuspješniji sportski kolektiv u BiH. Velika mi je čast biti dio ovoga kluba.
Naravno tu je i jedna vrsta odgovornosti, ali bez nekog straha i s velikim motivom ulazim u sve ovo.Moram reći da sam došao u ekipu koja ima jako dobre radne navike. Svi momci pošteno odrađuju svoj zadatak na treningu i do sada nismo imali nikakvih problema. Ono što je najbitnije u ovoj fazi je da smo zdravi, da još nije bilo nikakvih ozljeda, a nadam se da i neće. Sezona je duga i naporna, očekuje nas oko 65-70 utakmica što mislim da je duplo više nego prošle sezone.
Jedna nova situacija za 90% ove ekipe je ta da će igrati dvije utakmice tjedno tijekom cijele sezone. Jedini koji tu imaju nekog iskustva su Filip Kraljević i Josip Naletilić koji su i najstariji igrači ove ekipe. Imamo dobru atmosferu, momci se poznaju dugo i velika je prednost što je 90-95% ekipe od prošle sezone ostalo na okupu. Ono što je najbitnije je da mi budemo odgovorni prema sebi i prema klubu i da svaku utakmicu ulazimo s poštovanjem prema protivniku bez obizora o kome se radi. S onim zdravim poštovanjem, bez straha, da možemo igrati sa svakim i jedino s pravim pristupom možemo napraviti dobar rezultat”

Jure Zubac, kapetan:
“Radi se bolje nego prošle sezone. Imamo novog trenera, nastojimo njegove zadatke ispuniti. Vjerujemo mu i nadam se da ćemo ponoviti uspjeh iz prošle sezone. Ovaj turnir nam je prava prilika da vidimo gdje smo i što smo jer će na njemu nastupiti klubovi s kojima ćemo se susretati u drugoj ABA 2 ligi. Pozvao bih publiku da nas dođe podržati “

Filip Kraljević:
“Prošla sezona je završila kao iz bajke. Bilo je super, međutim to je iza nas. Nova sezona donosi nove izazove i već sutra počinje taj turnir. Mi smo još u fazi priprema, iako nam je želja pokazati se u najboljem svjetlu i osvojiti turnir, to trenutno nije prioritet. Moramo se što bolje spremiti za sezonu jer tada je ono što se broji, ali i kada igrate prijateljsku utakmicu želite pobijediti, a tako će biti i sutra.Što se tiče nove sezone, bit će drugačije za razliku od prošle jer nije isto kada imate jednu utakmicu tjedno s mladom ekipom gdje imate pet dana za pripremu utakmice i kada imate dvije utakmice tjedno. Ima mnogo putovanja, nemate toliko vremena za treninge. S te strane će biti veći izazov ove sezone, ali ja vjerujem u ove momke.Ekipa je odlična, svi su pozitivni i vole raditi, posjeduju ljubav prema košarci, a to su vidjeli i navijači prošle godine.
Mi ćemo sve napraviti da tako bude i ove sezone”

Raspored:

Petak 13. rujna 2019.
18:00 sati KK Split – službena/officialKK Sutjeska Media
20:00 sati HKK Široki – OKK SPARS

Subota 14. rujna 2019.
17:00 sati: Utakmica za 3. mjesto
19:00 sati: Finale

Ulaz 5 KM, za djecu slobodno.