HKK Zrinjski pobijedio je HKK Široki rezultatom 77:63 u 3. kolu Lige za prvaka igranom u dvorani na Bijelom Brijegu.

Sjajnu utakmicu odigrale su obje momčadi i mnogobrojna publika u mostarskoj dvorani mogla je uživati u ovom derbiju, a Plemići su susret dobili u posljednjoj četvrtini kada su odigrali odlično.

Obje momčadi ušle su vrlo odlučno u ovaj derbi. Široki s velikom energijom i agresivnošću koja im krasi igru cijele ove sezone, Zrinjski uz čvrstu obranu i šuterski raspoložene pojedince. Ipak, gosti su bolje otvorili susret i serijom od 0:7 došli do vodstva 3:10. No, onda je uslijedio mali pad u igri Širokog pa se domaćini vraćaju i rade veliku seriju od 15:3 i prva četvrtina odlazi u njihovu korist rezultatom 18:13.

Valja istaknuti da je Široki  imao sjajnu podraku svojih navijača.

U drugoj četvrtini bila je to izjednačena borba s obje strane. Široki je ponajviše raspoloženim Kraljevićem sredinom četvrtine stigao zaostatak i nijedna se momčad nije uspijevala ozbiljnije odlijepiti. Druga četvrtina završila je vodstvom Širokog za pola koša (30:31).

Širokobriježani su u nastavak utakmice ušli odlično i stalno su držali koliko-toliko vodstvo dok se u redove domaćih u nekoliko navrata uvukla konfuzija što je rezultiralo izgubljenim loptama. Tek pred kraj treće četvrtine domaći su pojačali tempo svoje igre, ali i treća četvrtina završila je u korist gostiju (50:52).

U posljednjoj četvrtini vladala je velika borba s obje strane parketa i bila je to egal utakmica sve do sredine četvrtine. No, onda su domaćini sjajnim poenima odličnog dvojca Šutalo-Ramljak preokrenuli utakmicu i došli do vodstva od 66:58, nakon čega se gostima bilo vrlo teško vratiti.

Odličnu utakmicu protiv bivšeg kluba odigrali su Marko Šutalo (21 poen) i Robert Rikić (13 poena i 10 skokova). Kod Zrinjskog još se istaknuo Marko Ramljak s 14 poena i 10 skokova, dok je u ekipi Širokog najefikasniji bio Filip Kraljević sa 16 poena.

Iduću utakmicu Široki igra protiv Slobode u srijedu u 19:30 sati na Pecari.