Košarkaši Širokog nadigrali su i treći put ove sezone momčad Vogošće. Široki je slavio na gostovanju rezultatom 56:72 u prvoj utakmici Lige za prvaka.

Široki je odlično otvorio utakmicu i prvu četvrtinu lagano dobio rezultatom 9:21. U drugoj četvrtini Širokobriježani su dobro čuvali visoku prednost sve do sredine četvrtine, a onda su se gosti probudili i  pred sam kraj prvoga poluvremena došli i na -1, da bi se na odmor na kraju otišlo s tri poena prednosti Širokog (33:36).

Početak drugoga poluvremena protekao je u dosta izjednačenom ritmu. Momčadi su se izmjenjivale u vodstvu tijekom cijele treće četvrtine, a pred kraj Široki ponovno pojačava i vraća prednost na stvoju stranu. Treća četvrtina završila je rezultatom 47:52. Većim dijelom drugoga poluvremena goste je predvodio Filip Kraljević za kojeg domaći nisu mogli pronaći rješenje.

Široki je sjajno otvorio posljednji period igre, dok je kod domaćina bio osjetan pad u igri i prve poene postigli su tek nakon pet minuta. Gosti su to odlično iskoristili, prednost je rasla i igrači Danijela Jusupa došli su do nove pobjede.

Kod Širokog najefikasniji bio je Filip Kraljević sa 17 poena, Jure Zubac dodao je 16 poena i 9 skokova, a kod domaćih Imran Fazlić ubacio je 13.

Iduće kolo, Široki igra na Pecari protiv Mladosti u srijedu u 19 sati.