Povodom posljednje utakmice u kalendarskoj godini koju će HKK zaključiti na prvom mjestu, u prostorijama kluba održana je konferencija za novinare na kojoj su govorili predsjednik Igor Jelčić, trener Danijel Jusup te igrači Markus Lončar i Josip Batinić.

Utakmica s Gradinom se igra sutra u 18 sati, a na poluvremenu utakmice će biti održano javno izvlačenje velike nagradne igre “Kreće igra iz snova, sa Širokim do Pežoa”.

Sponzor utakmice je Modra stijena.

“Utakmicu s Gradinom shvatit ćemo vrlo ozbiljno i uvjeren sam da ćemo uz potporu naših navijača izboriti novu pobjedu i nastaviti pobjednički niz. Ovo što smo do sada postigli nije slučajno. Naplatili smo trud koji smo uložili na pripremama za prvenstvo i svakodnevni rad. Mi imamo svoj cilj, znamo što želimo, igramo stvarno dobro i nema razloga da tako ne nastavimo”, – kaže centar Širokog stasiti Posušanin Markus Lončar koji se iz utakmice u utakmicu kao i cijela momčad diže.

Najmlađi igrač prve momčad Josip Batinić također je veliki optimist uoči današnje utakmice:
“Dobro znamo kakva je ovo liga, nikoga se ne smije podcijeniti niti prepustiti bilo što slučaju. Za ovu utakmicu pripremili smo se kao i za svaku drugu, znamo što nam je činiti, čvrsta agresivna igra u obrani s puno trke krasila nas je na dosašnjim utakmicama i to moramo zadržati. Mi smo mlada momčad, ali momčad u kojoj se dobro zna što je čija zadaća i svatko daje svoj doprinos uspjehu, kako naši treneri tako i mi igrači”.

Trener Danijel Jusup izuzetno je zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone, ne samo u rezultatskom smislu nego i općenito radom, zalaganjem, pristupom i sazrijevanjem mladih igrača. Ne voli se razbacivati velikim obećanjima za budućnost, ali ipak je podcrtao:

“Gradina ima dvije pobjede u gostima, što znači da na gostovanjima igraju bez pritiska. Imaju nekoliko iskusnih igrača, dobru vanjsku liniju i opasni su u šutu za tri poena. Na to moramo pripaziti. Gradinu trebamo shvatiti ozbiljno, kao i svakoga drugog suparnika. Ja sam uvijek oprezan u ovo predblagdansko vrijeme. Trebamo biti maksimalno koncentrirani na utakmicu da bi pobjedom potvrdili sve ono što smo do sada postigli. Mi smo ljetos jedno prijelazno vrijeme dobro iskoristili. Na vrijeme smo krenuli s pripremama i temeljito ih proveli , dečki su doista marljivo radili i to nam se vratilo kroz utakmice. Dečki imaju košarkaški gen, dobro rade i to je jedna garancija da nastavimo u istom ritmu i dalje. Imamo jednu finu priliku za iskorak u svakom pogledu”

Kako je riječ o zadnjoj utakmici na domaćem terenu u ovoj godini klub je pripremio i veliku nagradnu igru za gledatelje u kojoj je glavni dobitak automobil “peugeot 208”, a potencijalni dobitnik je svaki gledatelj s kupljenom ulaznicom za prošle ili današnju utakmicu.

“Našim gledateljima ovo je lijepa pozivnica da dođu i podrže ovu mladu momčad koja raste i sazrijeva. Momci zaslužuju podršku s tribina jer uistinu lijepo igraju. Trudit ćemo se da im omogućimo daljnji napredak, a i klub ima veliku priliku za dobrim rezultatima, a vrhu smo prve lige BiH, u finalu smo Kupa Herceg – Bosne i vjerujem da to nije krajnji doseg ove momčadi”, – kaže klupski predsjednik Igor Jelčić.