HKK Široki upisao je novu laganu pobjedu na svojem parketu protiv KK Bosna Royal u 7. kolu Prvenstva BiH. Susret je završio rezultatom 105:73.

Seriju odličnih igara Široki je nastavio i u domaćoj utakmici protiv Bosne. Sjajno su košarkaši Danijela Jusupa otvorili susret protiv starog rivala te su odmah uspjeli nametnuti svoj ritam. Prvo poluvrijeme bilo je u potpunosti u znaku domaćih igrača i gosti nisu imali priliku smanjiti zaostatak.

Prva četvrtina lagano je otišla u korist Širokobriježana (35:16), a na odmor se otišlo rezultatom 57:32.

Momčad Širokog nastavila je i u drugom poluvremenu s koncentriranom obranom i preciznim napadom ne ostavljajući prostora Bosni da se vrati, a gledatelji u GSD Pecara mogli su uživati i u atraktivnim potezima svojih igrača. Domaći su tako bez problema došli do četvrte uzastopne pobjede.

Široki je imao dosta rapsoloženih strijelaca, Mateo Drežnjak s 20 , Jure Zubac s 18 poena, Dario Drežnjak 16, M. Lončar 14, Karačić 13 + 11 skokova, FIlipović 12 +9 asistencija. dok je kod gostiju Atif Durak ubacio 28.

Podsjetimo, HKK Široki sada ima pet pobjeda (Vogošća, Sloboda, Student, Bratunac, Bosna), jedan poraz (Kakanj), dok je jedno kolo bio slobodan.

Široki u sljedećem kolu (8. prosinca) dočekuje Mladost.