HKK Široki svladao je u gostima OKK Slobodu rezultatom 78:79 u 4. kolu Prvenstva BiH.

Utakmica je od samoga početka bila rezultatski tijesna i obje momčadi ušle su podjednako, a na kraju prve četvrtine Široki je imao pola koša prednosti (22:23).

I početkom drugoga perioda igre momčadi su se izmjenjivale u vodstvu i nijedna strana nije uspjela stvoriti ozbiljniju prednost. Dvije minute prije kraja četvrtine košarkaši Širokog pojačali su tempo svoje igre i došli do prednosti od 40:46, a domaćini su polaganjem Jakupovića smanjili zaostatak na 42:46 do kraja prvoga poluvremena.

Mlada momčad Širokog, iako uz dosta izgubljenih lopti, u trećoj četvrtini lagano je dizala prednost. Vodstvo Širokog došlo je i do devet razlike pola minute prije kraja četvrtine, no Jovanović je s dva slobodna bacanja smanjio na 58:65.

Posljednju četvrtinu Sloboda je otvorila bolje. Nakon nepune dvije minute domaćini su izjednačili. U nastavku se igralo koš za koš. Karačić je pri rezultatu 78:76 fantastično pogodio tricu i tako donio Širokom vrijednu pobjedu.

U redovima Širokog najefikasniji bili su Dario Drežnjak s 21 i Goran Filipović s 20 koševa, a kod domaćina najviše je ubacio Zlatko Jovanović.

Široki sada ima dvije pobjede (Vogošća, Sloboda) i jedan poraz (Kakanj).

Iduće kolo HKK Široki igra u srijedu 14.11. u 18 sati na Pecari protiv Studenta iz Mostara.