U drugom kolu lige za prvaka BiH, hercegovački derbi zasluženo je pripao domaćinu Zrinjskom koji je savladao momčad Širokog rezultatom 89:73.

Zrinjski je odlično ušao u prvu četvrtinu i ubrzo dolazi do vodstva od 9:2. Momčad Širokoga napadački je loše otvorila utakmicu, domaćini su djelovali puno bolje na terenu. Na parketu dvorane na Bijelom Brijegu u početku susreta istaknuo se odličan Miličević koji dvije minute prije kraja, svojim poenima, Zrinjski dovodi do dotad najvećega vodstva od 23:14.

Kod gostiju je bila prisutna vidljiva nervoza u igri, radili su dosta početničkih greški i prekršaja. Prva četvrtina završila je rezultatom 23:15.

Drugu četvrtinu Zrinjski ponovno otvara bolje, lako kreirajući svoju igru. Mateo Čolak ubrzo sjajno reagira oduzimajući loptu i u dva uzastopna napada približava svoju momčad na 25:21. Gosti su se napokon probudili i ubrzo dolazi do erupcije igre na terenu.

Međutim, dobra igra gostiju kratko je trajala, u četvrtoj minuti Zrinjski dolazi do vodstva od 31:21. Široki u nastavku igra bezidejno, gubi dosta lopti i Zrinjski to pametno iskorištava, tako da se na odmor otišlo rezultatom 45:32.

Široki u drugo poluvrijeme ulazi nešto odlučnije, pokušavajući smanjiti razliku, ali Zrinjski ne popušta sa svojom igrom. Gosti su zonskom obranom pokušali razbiti ritam utakmice, ali domaći su bilo spremni i na to. Treća četvrtina završila je rezultatom 66:54.

Gosti se na početku posljednje četvrtine bude i borbenije igraju, ali domaćini su previše iskusni da bi prednost ispustili te je utakmica završena rezultatom 89:73.

Na terenu se kod domaćih istaknuo Ivan Miličević s 21 postignutim poenom. Svoje prve minute u dresu s lentom upisao je i Toure’ Murry, veliko pojačanje koje ima iskustvo igranja i u NBA-u. Murry je u ovom susretu ubacio 19 koševa.

Kod gostiju dobru šutersku večer imali su Amerikanci. T. J. Cromer zabio je 18 koševa, a Elijah Macon dodao je 11, koliko i DArio Drežnjak za samo 15 minuta.

Iduće kolo Široki dočekuje Bosnu na Pecari (subota u 19 sati).