Košarkaši Širokog za razliku od prošlog prvenstvenog gostovanja i posrtanja u srazu s Vogošćom nisu dozvolili sličan scenarij protiv drugog “davljenika”, momčadi Bošnjaka iz Hadžića, budući da su slavili sigurnu pobjedu 85:61 i povećali si izglede u borbi za petu poziciju, odnosno plasman u Ligu 6 za prvaka, iako je i njihov konkurent Sloboda slavila važnu pobjedu 87:84 protiv Kaknja.

Iako je Široki nešto bolje ušao u utakmicu i poveo 7:2 domaćini su uzvratili svojom serijom 7:0, pa su oni brzo prešli u vodstvo od 9:7, a na isteku prvih deset minuta imali četiri poena viška – 19:15.

Amerikanac Cromer se razigrao na otvaranju druge četvrtine i zabio devet od širokobrijeških jedanaest poena u njihovoj seriji 11:2 nakon čega su oni vodili 26:21. Bošnjak je još jedanput uspio uzvratiti i povesti 34:30, no gosti su do okončanja prvog poluvremena kreirali seriju 8:0 i na odmor otišli prednošću 38:34, a sa par sjajnih poteza u završnici tog prvog dijela se svidio mladi Batinić.

Gdje su stali na koncu prvog Širokobriježani su nastavili i na otvaranju drugog poluvremena, pa su povećali prednost na 45:36 što će reći da su sveukupno ostvarili 15:0 nakon čega je bilo jasno da su na odličnom putu u ovom dvoboju, te da teško mogu ispustiti stečenu prednost.

Pokušavao je domaći trener Amir Rešidović svakojakim rotacijama donijeti pozitivne promjene za sastav Bošnjaka, no gosti su se razgoropadili, a posebno Markus Lončar, koji je na centarskoj poziciji bio neumoljiv i jednostavno “pomeo” protivničke igrače, pa je Široki stigao do uvjerljivih 56:40. Do okončanja treće dionice domaćini su ipak smanjili na 49:59 i ostavili si kakvu-takvu nadu.

Njihove nade su ipak “pokopane” u 34. minuti kada su gosti otišli na visokih 67:50, te rutinski odradili susret do kraja zabilježivši svoju osmu pobjedu u sezoni. Završilo je s uvjerljivih 85:61.

Markus Lončar je postigao 20, a T.J. Cromer 15 poena.

Iduće kolo Široki ponovno gostuje, ovaj put u Kaknju.