Košarkaši Zrinjskog obranili su naslov najboljeg u Kupu Herceg-Bosne pošto su u finalnom dvoboju ovogodišnjeg izdanja spomenutog natjecanja slavili pobjedu na Pecari protiv domaće momčadi Širokog 74:66, iako je momčad Damira Vujanovića na poluvremenu vodila 34:29, ali su “Plemići” bolje odigrali u nastavku dvoboja i na kraju zasluženo trijumfirali.

Širokobriježani su odlično ušli u susret i poslije uvodnih deset minuta imali prednost od 19:10, međutim gosti su silovito uzvratili na otvaranju druge četvrtine i serijom 15:5 stigli do minimalne prednosti 25:24 da bi Široki ipak bolje odigrao završnicu prvog poluvremena i na velikom odmoru imao pet poena viška.

Zrinjski je preokrenuo rezultat u trećoj dionici, vodio i sa šest poena razlike, no tricom Zubca u zadnjoj četvrtini domaćin je smanjio na 50:53 i tim rezultatom se ušlo u odlučujuću četvrtinu.

Široki je u 33. minuti poveo 57:56, ali Princ uzvraća tricom za novo vodstvo Mostaraca od 59:57, te oni do kraja susreta čuvaju stečenu prednost i na kraju slave s konačnih 74:66.

Vedran Princ je sa 17 postignutih poena predvodio momčad Hrvoja Vlašića do osvajanja ove titule, dok je Jure Zubac s 23 poena bio daleko najraspoloženiji pojedinac u redovima poraženih.