Košarkaši Širokog pobijedili su hrvatskog prvoligaša Split sa 86:77 u memorijalnoj utakmici igranoj u dvorani Pecara.
Utakmica se igrala u spomen na preminule igrače, trenere i ljude prvog naraštaja kluba Stanka Jelčića, Vinka Soptu, Vitomira Buntića i Jozu Soptu.

Utakmica je imala i humanitarni karakter jer će cjelokupni iznos od ulaznica biti namijenjen za liječenje trogodišnje Ane Rite Puljić iz Stoca. Ona boluje od teške bolesti mišića, spinalne mišićne atrofije, koja nažalost zahvaća i pluća tako da djeca s tom dijagnozom do četvrte godine života završe na respiratoru. Ona sada ima mogućnost liječenja u Njemačkoj, ali cijena jedne injekcije je 100.000 eura, a treba ih primiti godišnje barem pet.

Osim kupnje ulaznice po cijeni od 5 KM, gledatelji u dvorani Pecara mogli su u kutije donirati dodatna novčana sredstva, tako da je ukupno na utakmici prikupljeno 4.500,00 KM koje je uplaćeno malenoj Ana Riti.

Utakmici su nazočili roditelji s Anom Ritom kojoj su predstavnici HKK Široki prije početka utakmice poklonili dres Širokog s brojem 3 i natpisom ”Ana Rita” nakon čega su se zajednički fotografirali s igračima. Publika na Pecari je mogla vidjeti borbenu i atraktivnu igru mladih igrača Širokog.

Split je bio posljednja provjera Širokom pred kvalifikacijski turnir za Drugu ABA ligu. Split je već sudionik tog natjecanja i suparnik po mjeri. Ako će Široki odigrati protiv Sutjeske iz Nikšića, Sixt Primorske iz Kopra i Vršca kao protiv Splita navijači opet mogu očekivati dobre vijesti iz Laktaša.

Široki – Split 86:77
(18:18, 21:14, 19:18, 28:27)
ŠIROKI BRIJEG – Dvorana na Pecari. Gledatelja 800. Suci: Hrvoje Ćavar, Filip Lovrić i Marijo Karačić (Široki Brijeg)
ŠIROKI: Naletilić 7, Soldo, Lončar 4, J. Planinić, A. Planinić, Čolak 16, Zubac 6, Šušak, Karačić 19, Čović, M. Drežnjak 7, D. Drežnjak 19, Batinić 8. Trener: Mladen Vušković
SPLIT: Kalajžić 9, Kedžo 9, Omrčen, Marić 2, Marčinković 11, Najev 2, Jukić 6, Vrgoč 2, Špaleta 3, Širko 9, Vručinić 5, Scott 19. Trener: Ivica Skelin