Mlada momčad Širokog koju vodi trener Mladen Vušković trijumfalno je prošla pretkvalifikacijski turnir u Laktašima. Prvog dana pobijedila je Mladost iz Mrkonjić Grada 78:65, drugog dana OKK Slobodu iz Tuzle 75:69 i premoćno osvojila prvo mjesto. Malo je tko vjerovao prije puta u Laktaše da će mlada momčad s Pecare ostvariti tako uvjerljiv rezultat. Nisu s Pecare prije turnira bombastično najavljivali pobjede, već su skromno, s puno respekta prema suparnicima šutjeli i spremali se za utakmice koje će potvrditi njihov nesporni potencijal. Progovorili su na parketu, kako na prvoj utakmici protiv Mladosti, tako i u drugom susretu s Tuzlacima. Momčad iz Mrkonjić Grada na neki način bila je domaćin jer su im Laktaši blisko susjedstvo. Preko ljeta je Mladost angažirala sedmoricu novih košarkaša. Tuzlaci su već najavljivali kako će Mejdan biti pun na utakmicama Druge ABA lige najesen. S Pecare su u avanturu krenuli s motom: “Neće biti smak svijeta ako i ne prođemo, našim mladim momcima nećemo stvarati pritisak”.

Pokazalo se to dobrim receptom. Široki je imao najteži raspored, igrao je dva susreta dva dana zaredom, no s obzirom na uloženu energiju na parketu jasno je da su Širokobriježani bili spremni za još koju utakmicu. Mladu momčad Širokog vodilo je srce, velika želja za pobjedom. Od 12 igrača koje je Vušković vodio u Laktaše desetorica su prošli školu Širokog, neki još imaju pravo igranja za juniore. Samo su ljetos stigli Markus Lončar i Amerikanac George Marshall.

STATISTIKA u Laktašima:

MINUTE
Mateo Drežnjak 74, Dario Drežnjak 57, Josip Naletilić 55, Ivan Karačić 52, George Marshall 50, Jure Zubac 37, Markus Lončar 34, Mateo Čolak 24, Mile Čović 4, Josip Batinić 2.

KOŠEVI
Mateo Drežnjak 36, Dario Drežnjak 27, Ivan Karačić 24, Josip Naletilić 20, Markus Lončar i George Marshall 19, Jure Zubac 6, Mateo Čolak 2.

SKOKOVI
Ivan Karačić i Markus Lončar 18, Dario Drežnjak 9, Mateo Drežnjak 8, Jure Zubac 5, Josip Naletilić 4, Mile Čović i George Marshall 2, Mateo Čolak 1.

ASISTENCIJE
Josip Naletilić 12, Mateo Drežnjak 7, Ivan Karačić i George Marshall 3 i Dario Drežnjak 1.

VALORIZACIJA
Mateo Drežnjak 35, Dario Drežnjak 33, Ivan Karačić 32, Markus Lončar 27, George Marshall 17.

Izvor: Sportske novosti – Miljenko Karačić

Bravo momci, idemo dalje!