HKK Široki zajedno sa OKK Slobodom i KK Mladost ovaj vikend igra pretkvalifikacijski turnir za dopunu Drugu ABA lige u Laktašima.
Uoči današnje utakmice protiv Mladosti u 17 sati izjave su dali trener Mladen Vušković i kapetan Ivan Karačić:

Trener Mladen Vušković:

„Sama činjenica da je Mladost preko ljeta angažirala sedmoricu novih igrača govori o njihovim ambicijama i ciljevima. No, i iza njih i iza nas je tek pet – šest utakmica i svima su nam ovo prve prave provjere. Mislim da nitko još nije u optimalnoj formi. Nama je Mateo Čolak preskočio nekoliko zadnjih treninga zbog bolova u leđima. Amerikanac George Marshall nakon ozljede gležnja sada ima problema s virozom. Povratnik Josip Naletilić odradio je s nama tek tri treninga. U prvoj utakmici presudna će biti bolja fizička i psihička pripremljenost. U svakom slučaju svima će nam ove dvije utakmice pokazati gdje smo i što trebamo učiniti do početka sezone“.

Kapetan Ivan Karačić:
„Iako još nismo svi uigrani, raspoloženje u momčadi je odlično. Čekaju nas dvije teške utakmice protiv Mladosti i Slobode. Mislim da će u obje presuditi veća borbenost i veća želja. A mi uistinu želimo dokazati da imamo kvalitetu, i dat ćemo sve od sebe da izborimo plasman u Drugu ABA ligu“.

Petak, 15.9.2017:

Široki Brijeg – Mladost Mrkonjić Grad (17:00)

Subota, 16.9.2017:

Sloboda Tuzla – Široki Brijeg (17:00)

Nedjelja, 17.9.2017:

Mladost Mrkonjić Grad – Sloboda Tuzla (17:00)