Dvicom Dalibora Peršića u posljednjoj sekundi utakmice košarkaši Širokog pobijedili su Mladost 84:85 (31:23, 14:25. 16:20, 23:17) u susretu prvog kola Lige za ostanak igranom u Mrkonjić Gradu.

Mladost je bolje otvorila susret te je nakon prve četvrtine imala prednost od osam koševa razlike. U nastavku je Široki bolje zaigrao, istopio prednost domaćih te na poluvrijeme otišao s +3 (45:48). Treća četvrtina pripala je gostima te su u posljednjih deset minuta ušli s prednošću od sedam koševa.

U dramatičnoj završnici Mladost je bila nadomak pobjede. Pet sekundi prije kraja Mirko Ljuboja je pogodio tricu za vodstvo od 84:83 te je trener Širokog Mladen Vušković zatražio time-out. Jan Močnik je pronašao Dalibora Peršića koji je u posljednjoj sekundi pogodio težak šut za veliku pobjedu Širokog u Mrkonjić Gradu.

Mateo Čolak s 19 koševa (3 skoka i 5 asistencija) predvodio je goste do pobjede. Jan Močnik pridodao je 17 koševa uz 4 skoka i 8 asistencija, Dalibor Peršić 13 dok je Dario Drežnjak ubacio 12 koševa pritom zabilježivši 6 skokova. Najefikasniji kod Mladosti bio je Bojan Stanojević s 15 koševa dok su Miljan Bocka i Ognjen Nišanović postigli po 14.

U drugom kolu Lige za ostanak Široki u srijedu (19.00 sati) na Pecari dočekuje Građanski iz Bijeljine.