Košarkaši Sparsa nadigrali su u Skenderiji momčad Širokog sa 91:63, u susretu 15. kola Lige 10 Košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Susret je već nakon prvog poluvremena izgubio na zanimljivosti jer su domaći košarkaši u potpunosti nadigrali goste i na odmor otišli s 20 koševa prednosti (50:30).

Sparsi su nadigrali Širokobriježane u svim segmentima igre, te je odmah bilo jasno da gosti u ovom susretu nemaju što tražiti. Isti omjer snaga na terenu gledatelji u Skenderiji mogli su vidjeti i u trećoj četvrtini utakmice koji su Sparsi dobili s 21:13 i povećali rezultatsku prednost na 28 koševa razlike.

Gosti su uspjeli parirati domaćinu tek u četvrtoj četvrtini koja je završena rezultatom 20:20. Najefikasniji kod Širokog su bili Močnik sa 15, Čolak sa 10 i Dario Drežnjak također sa 10 poena. Sparsi su upisali novu domaću pobjedu kojom su osigurali ligu za prvaka, dok je Široki izgubio sve šanse za plasman za ligu prvaka.

Idući vikend Široki ima pauzu jer nije sudionik završnice Kupa BiH, pa će iduću prvenstvenu utakmicu odigrati tek 25. veljače na Pecari protiv Bosne.