U 12. kolu Lige 10, HKK Široki je u dramatičnoj završnici slavio na gostovanju protiv aktualnog viceprvaka BiH Kaknja 92:94 (11:21, 19:24, 30:24, 32:25) a junak Širokobriježana je Slovenac Jan Močnik koji je 14 sekundi prije kraja pogodio tricu za pobjedu. Mlade košarkaše Širokog na put u Kakanj je vodio pomoćni trener Mate Brekalo jer je glavni trener Mladen Vušković morao otputovati kući zbog smrtnog slučaja u obitelji.

Gosti su prvu četvrtinu sjajno otvorili te su nakon prvih 10 minuta igre imali plus 10, da bi na poluvrijeme otišli s prednošću od 15 koševa razlika (30:45).
Kakanj je tijekom treće četvrtine uspio smanjiti zaostatak na devet koševa, a u posljednjoj četvrtini nastavili su u istom ritmu te su 19 sekundi prije kraja susreta tricom Vojina Svilara poveli 92:91 dok su u prethodna dva napada Batinić i Karačić promašili šuteve za tri. No, 14 sekundi prije kraja Jan Močnik pogađa tricu koja je Širokom donijela prednost 92:94. Vojin Svilar mogao je postati heroj domaćina, no promašio je šut za tricu u posljednjim sekundama utakmice.

Široki je do pobjede predvodio Jan Močnik s double-double učinkom zabilježivši 26 koševa i 10 asistencija, dok je kapetan Ivan Karačić pridodao 17 koševa uz 6 skokova. Double-double učinak zabilježio je i centar Franko Kaštropil koji je ubacio 12 koševa i upisao 10 skokova, a odlično su odigrali i mladi košarkaši braća Mateo i Dario Drežnjak te Mateo Čolak. Kod Kaknja su najraspoloženiji bili Aldin Džemo i Obrad Tomić s po 19 koševa. Bila je to peta pobjeda Širokog te četvrti poraz Kaknja u Ligi 10. Idući vikend je na redu hercegovački derbi protiv Zrinjskog u Mostaru.