Polufinale košarkaškog Kupa Herceg – Bosne

Zrinjski lako do finala na Pecari

Široki – Zrinjski 71:80
(20:18, 19:30, 15:23, 17:9)

ŠIROKI BRIJEG – Dvorana na Pecari. Gledatelja 250. Suci: Tomislav Stapić (Mostar), Vladimir Marić (Čitluk) i Hrvoje Ćavar (Široki Brijeg). Opunomoćenik: Mate Križanac (Tomislavgrad)

ŠIROKI: Pervan, Soldo, Đugum 11, Šušak 2, Močnik 14, Čolak 9, Zubac, Brown 5, Karačić 14, M. Drežnjak 4, D. Drežnjak 7, Batinić 5. Trener: Mate Brekalo

ZRINJSKI: Petrić, Knežević 18, Gilja, Kuzman, Princ 11,Planinić, Zovko 9, Barać, Begić 15, Brummitt 11, Šamadan 16. Trener: Hrvoje Vlašić

Košarkaši Zrinjskog s lakoćom su se plasirali u finale Kupa Herceg – Bosne protiv gradskog suparnika Studenta, koji je u polufinalu bio slobodan i stekli veliku priliku da zaigraju na završnom turniru Kupa BiH. Košarkaši Širokog u najavi utakmice isticali su kako će pokušati čvrstom obranom zaustaviti najjače oružje Zrinjskog šut. No, u tome nisu uspjeli, već u prvome poluvremenu Knežević i Princ pogađali su iz svih pozicija, a pridružio im je i visoki Šamadan. Domaći su pokušali uzvratiti, često su šutirali i nerezonski, pa je već rezultat prvoga poluvremena 39:48 nagovijestio u kojem će smjeru otići utakmica, bez obzira što su Mostarci od 10. minute ostali bez prvog trenera Vlašića koji je isključen zbog prigovora na sudačku odluku.
Ni u nastavku utakmice u domaćim redovima nije štimalo u napadu, uporno se forsirao šut bez spuštanja lopte u reket, a obranu je domaću šutevima razarao u nastavku nezadrživi Begić.
Tako je Zrinjski zasluženo slavio 80:71 pobjedu.

Široki u 9. kolu Lige 10 gostuje u Trebinju kod Leotara u subotu s početkom u 19 sati.