Polufinalnu utakmicu Kupa Herceg Bosne momčad HKK Široki će odigrati protiv HKK Zrinjski u srijedu 14.12.2016. u 18:00 sati na Pecari.
Bolji iz te utakmice će biti u finalu Kupa Herceg Bosne s momčadi Studenta, a pobjednik tog natjecanja izravno će se plasirati na završni turnir Kupa BiH kojeg brani ABA ligaš Igokea.

Utakmicu su najavili:

Jan Močnik:
“Poštujemo momčad Zrinjskog i znamo da su u dobroj formi. Mi se trebamo skoncentrirati na našu igru i dobro se psihički spremit jer znamo da u derbiju može odlučiti jedna lopta. Treba odigrati vrućim srcem i hladnom glavom. Pozvao bih publiku da nas dođe podržati“.

Mate Brekalo:
„Zrinjski igra zaista dobro. Bosnu su pobijedili u jednoj sjajnoj šuterskoj večeri. Vrlo su opasni. Moramo zaustaviti njihov šut, ne smijemo dopustiti da se razmašu kao protiv Bosne. Bez obzira na određene slabosti koje smo iskazali protiv Građanskog utakmica u subotu vratila nam je samopouzdanje. Momci su sada mentalno jači, svjesni da se Zrinjskom mogu suprotstaviti samo dobrom obranom. Zrinjski jest sada u formi, to poštujemo, ali nisu igrački toliko jači da bi ih se trebali pribojavati. Idemo u jednu otvorenu igru u kojoj vjerujem nismo bez izgleda za prolaz, pozvao bih publiku da dođe podržati ovu mladu momčad“.