U 6. kolu lige 10, košarkaši Širokog doživjeli su četvrti poraz u sezoni, drugi na svom parketu, no nitko ih do sada nije nadigrao kao Spars. Sarajlije su na Pecari dominirali gotovo cijelu utakmicu, a u drugoj četvrtini stvorili su za domaće nedostižnu prednost koju su kasnije vješto držali. Osim organizirane igre gosti su bili i šuterski raspoloženi. Pogodili su čak 12 trica, postigli 102 poena, a za uspjeh su bili presudni njihova kvaliteta i iskustvo.

Već u 3. minuti domaće su počeli pratiti pehovi kad je Kevin Brown ozlijedio arkadu i nakratko završio u svlačionici. U 5. minuti suci su svirali Anti Đugumu treću osobnu pogrešku, pa ga je trener Bilinovac morao poslati na klupu. Uz to, nekadašnji košarkaš Širokog Dalibor Peršić nepogrešivo je zasipao domaći obruč, pa je Spars prvo poluvrijeme završio s prednošću 49:58. Domaći su u jurnjavi za stizanjem rezultata bili dosta brzopleti. Bilo je i nerezonskih šuteva, što je išlo na mlin gostima u čijim se redovima nametnuo sjajnom igrom i u obrani i u napadu snažni Igor Duković.

Početkom posljednje četvrtine domaći igrači su ostali bez daha u obrani, pa je prednost gostiju rasla iz minute u minutu. U 33. minuti Duković je pogodio tricu za 72:88, a minutu kasnije Manjfagić za 72:91 čime je utakmica bila riješena. U završnicu je Bilinovac na parket poslao Batinića i Šuška koji su mini – pritiskom ipak ublažili poraz. Najbolji kod gostiju bili su Igor Duković (31 poen, 8 asistencija) i Dalibor Peršić (22 poena, 3 skoka), dok je kod Širokog najbolju igru prikazao mladi Mateo Drežnjak (17 poena i 5 skokova).

ŠIROKI: Zadro 9, Soldo, Đugum 16 (4-6), Šušak 3, Močnik 8 (6-8), Čolak, Zubac 5, Brown 8 (2-2), Karačić 10, M. Drežnjak 17 (2-4), D. Drežnjak 6 (4-5), Batinić 6.