Košarkaško prvenstvo BiH, odnosno Liga 10 počinje 22 listopada, i prema rosterima klubova, moglo bi se zaključiti da je puno jača i kvalitetnija nego prošle sezone.
HKK Široki je za ovu sezonu licencirao 17 igrača, od čega samo tri igrača nisu zaštićeno godišta (Đugum, Brown i Naletilić.)

Trener Romeo Bilinovac najavio je početak sezone, i utakmicu 1. kola na Pecari protiv Slobode iz Tuzle u 18:00 sati:

“U ovom trenutku teško je kazati kakve su naše rezultatske mogućnosti. Naša momčad ima potencijala, igrači imaju talenta, ali da bi ostvarili igrački napredak treba im puno napornog rada. Kroz pripreme i pripremne utakmice vidjeli smo sve što će nas pratiti i kroz prvenstvo. Jednostavno, nedostatak kvalitete morat ćemo nadoknaditi velikom borbenošću, čvrstom i discipliniranom igrom u obrani i svi ćemo morati imati puno strpljenja. Bit će oscilacija, bit će pogrešaka, ali jednostavno, to moramo istrpjeti, to je cijena odrastanja naših mladih igrača. Što se tiče Slobode, iskusna momčad sa iskusnim trenerom, i sigurno će biti teška utakmica, vjerujem da će nas i publika podržati jer je onda lakše igrati”.

Novi kapetan kluba Ivan Karačić je obećao u ime svojih suigrača da će oni svaku utakmicu ostaviti srce na parketu.

Klub je pripremio nagradnu igru u kojoj možete osvojiti dres, klupske majice, poklon pakete i glavnu nagradu BICIKLO, našeg sponzora BIMACA kojemu se i ovom prilikom zahvaljujemo.