Dvoboj starih rivala Bosne i Širokog koji se igrao u maloj dvorani Skenderija apsolutno je pripao domaćinu.
Bosna je nošena velikom podrškom svojih navijača dominirala cijelu utakmicu i zasluženo pobijedila 99:80 u 7. kolu lige 10.
Mladi igrači Širokog i ovaj put su loše reagirali u obrani što su iskusni igrači Bosne kažnjavali laganim poenima.
Trener Mate Brekalo je pokušavao stalnom rotacijom pronaći petorku koja će se bolje oduprijeti domaćinu, no ovaj put nije imao puno raspoloženih igrača, osim što se dobrom igrom istaknuo mladi 17-godišnji Josip Batinić koji je postigao 16 poena.

Bosnu Royal predvodio je Maksim Šturanović s 23 koša i 13 skokova, a Strahinja Dragičević je dodao 22 koša, osam skokova i dvije asistencije.

Kod Širokog, Batinić 16, Karačić 16, Močnik 13 (8 asistencija), Đugum 13 poena…

Momčad Širokog je vodio kondicijski trener Mate Brekalo koji je na kraju utakmice izjavio:

“Svakako da ne možemo biti zadovoljni, pogotovo sa odbrambenim učinkom. Činjenica da smo u zadnjih par utakmica u tom segmentu najviše pali i imamo problema sa igračima koji bi trebali biti nositelji ekipe, a koji u tom segmentu ne ispunjavaju obaveze. Mladim igračima ne mogu puno zamjeriti, osim što u nekim stvarima ispadaju prenaivno. To je proces koji zahtjeva ozbiljan rad. Široki je u startu krenuo sa pričom koja se trebala bazirati na dvogodišnjem ili trogodišnjem ciklusu ubacivanja svojh mladih igrača, ali da budem iskren ne znam gdje će to ići. Treba sjesti sa Upravom kluba i vidjeti. Mislim da smo krenuli u dobrom smjeru, te da ovim momcima treba dati priliku”.

Sljedeću utakmicu HKK Široki igra na Pecari protiv Građanskog (subota 10.12. u 18 sati) i pobjeda se nameće kao imperativ.